davide groppi

luce indipendente

VITANTONIO LOMBARDO RISTORANTE



Photo credits: Marco Varoli

Project: Arch. Alessandro Tortorelli

Matera

The restaurant is located in the heart of Sassi di Matera and is part of a complex of premises overlooking the characteristic Gravina.
The philosophy of the restaurant requires that guests are welcomed before entering the room and for this reason the entrance is separated from the room itself by a large window.
The furnishings, designed with respect for the places and functional needs, are made of steel and wood, in continuous dialogue with the whole restaurant.
On one side of the room there is a reserved space whose wall made of tuff recall the theme of the quarry.
Our Sampei lamps characterize the room project by bringing light on the plate.

cf. archilovers.com

Lamps